Somniferm + melatonina  -  Laboratoarele Remedia
Somniferm + melatonina
Recomandat pentru inducerea si mentinerea unui somn linistit, odihnitor si restabilirea ciclului normal veghe-somn.

Valeriana (Valeriana officinalis) este o planta cunoscuta si folosita de peste 4000 de ani, atat in Europa cat si in Asia. Planta este utila in cazuri de nervozitate, iritabilitate, probleme cardiace pe fond nervos, tulburari de somn, ajuta la relaxarea musculaturii.

Musetelul (Matricaria recutita) este o planta erbacee intalnita in aproape intreaga lume. Substantele active pe care le contine ii confera acesteia proprietati antiseptice, analgezice, cicatrizante, sedative. Extractul standardizat de musetel din compozitia acestui supliment alimentar contine apigenin, principiu activ care actioneaza asupra neurotransmitatorului GABA, care calmeaza hiperstimularea sistemului nervos central.

Passiflora (Passiflora incarnata) provine din regiunile cu climat tropical din America de Sud, Australia, Asia, Polinezia. Planta este folosita pe scara larga ca tonic nervos, induce o stare de somn odihnitor, de buna calitate. Reduce starile de iritabilitate, tensiune psihica, stres, insomnie, palpitatii.

Roinita (Melissa officinalis) are efecte benefice in stari de nervozitate, epuizare nervoasa sau surmenaj. Imbunatateste memoria.

Melatonina este o substanta bioactiva naturala secretata la nivelul creierului de glanda pineala. Melatonina este unul dintre cei mai puternici antioxidanti, reducand distrugerile produse de radicalii liberi produsi in organism de o alimentatie nesanatoasa sau de stres. Revitalizeaza intregul sistem endocrin, are efect imunostimulator, imbunatateste viata sexuala, scade colesterolul. Melatonina asigura un somn profund si odihnitor si ajuta la adaptarea organismului la schimbarile de fus orar. Asocierea melatoninei cu celelate extracte din plante are o actiune sinergica si asigura efect maxim, folosind o doza minima.